Drar din hund i kopplet?

Att träna med koppel!

här ser du en bra film som ger dig goda råd och bra tips som gör det enkelt att komma i gång med koppel träningen.

hoppas att du fick några bara tips som gör det enklare att ta en promenad med din hund utan att du behöver dra i kopplet. Det kan ta tid att förändra ett beteende , men efter ett tag kommer du se en förändring. Försök att genomföra träningen när ni båda är bra bra humör så kommer det att gå lättare att träna att gå fint i koppel.

Träna hunden på att kopplet ska vara slakt, annars börjar ni ej att gå. Stå stilla enda tills att valpen stannar och kanske går emot dig några steg, då kan ni fortsätta promenaden. Börja först med ett par korta promenader. Ni kan inte höja rösten och bli upprörda, utan det mest effektiva är oftast att lugnt och sansat och tydligt ta tag i halsbandet, hålla hunden stilla och lugna ner den. Inga bestraffningar, inget skällande, utan bara lugnt  visa att det här är inte ett önskvärt beteende.
Ändra riktning
Börjar hunden att dra i kopplet , vänd och byt håll så att kopplet åter blir slakt. Sen vänder ni åter igen och fortsätter åt det n ursprungliga hållet.
Byt till ett längre koppel.
en del hundar behöver lite större rörelsemönster, men du bör undvika ett flexi koppel. Främst för att de gör det knepigt att ha kontroll på hunden. Den främsta orsaken till att man inte bör använda ett flexi koppel är att linan är sträckt i ett sådant typ av koppel, det gör att hunden drar automatiskt.
Drar du hund kraftigt så kan det vara klokt att använda sele i stället för halsband en sele är mer skonsamt för hunden. På start sidan kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du ska välja hundförsäkring

Testa nya promenad stråk
Varken du eller din hund kommer bli att bli stimulerade av samma promenadväg varje dag. Se till att ändra lite då och då. Du kommer kanske finna vackrare vyer, och dessutom får sin hund vidga sitt revir och upptäcka nya spännande miljöer. Det blir en positiv förändring både för dig och din fyrfota vän. Att utforska nya områden är kul, men gå helst nya vägar i dagsljus så att du inte går vilse när mörkret faller på. Nu på hösten så er bra reflexer ett måste för att synas bra i hösrusket.